Permanente make-up

 10 REDENEN VOOR PERMANENTE MAKE-UP

* Wake up with make up
* Overgevoelig voor make-up/allergie
* Brildragend
* Make-up verdwijnt gedurende de dag
* Actieve lifestyle
* Alopecia (plaatselijk of totale haaruitval)
* Bij assymetrie/correcties
* Tijdbesparing
* Als U zelf niet weet hoe
* Littekens

 

Bij Anja Augustijn bent U voor permanent make-up in goede handen! Sinds 1998 ben ik werkzaam in uiterlijke en medische verzorging. Mijn specialisaties in huidverzorging, medisch pedicure, grime en visagie hebben oa er toe geleid dat ik mij ben gaan verdiepen in permanente make up. Hoe vervelend is het niet om iedere dag die wenkbrauwen bij te tekenen of uw allereerste permanente make up is niet naar tevredenheid of verkeerd gezet. Ook dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden en heeft relateert dat ik mij in dit prachtig vak ben gaan verdiepen. Iedere specialisatie wat er te halen viel heb ik dan ook met succes afgerond. Bij mij kan u terecht voor ingeschaduwde wenkbrauwen, hairstrokes, fasion powder brows, hybrid pigmentation, microblading, eyeliners, lipliner en full lips. Hebt u een vervelend litteken, huidvlek, sproetjes of een ontbrekende teennagel? Ook dit kan ik voor u natuurlijk bijwerken met permanente make up. Tevens tepelhofcorrectie hoort ook tot mijn specialisme. Door het steeds blijven volgen van cursussen, en het jaarlijks bijwonen van het permanent Make-Up World Conference, blijf ik op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. Niet tevreden over uw bestaande permanente make up? In samenwerking met dermatoloog kan u pmu weggelaserd worden waar vervolgens, na genezing, weer een nieuwe pmu geplaatst kan worden. Permanente make up wordt enkel geplaatst wanneer u over de getekende versie tevreden bent!

Wilt u advies of een pmu laten plaatsen? Bij Van Top tot Teen sta ik en mijn team u van harte te woord. Ook telefonisch zijn wij te bereiken op 0164-259988

 

BEHANDELINGEN

Permanente make-up is voor iedereen die er op elk moment van de dag verzorgd uit wilt zien. Het is gemakkelijk als je weinig tijd, of moeite hebt om je op te maken. Ook als je een bril draagt of als je allergisch bent voor gewone make-up, is het een ideale oplossing. Daarnaast kan permanente make-up je gezicht accentueren, bijvoorbeeld als je wenkbrauwen en wimpers van nature niet, of bijna niet zichtbaar zijn.

Elke behandeling gebeurt in overleg met jou. Bij de wenkbrauwen en lippen zal er eerst getekend worden waarna we samen overleggen wat het beste bij je past. Ook de kleur die gebruikt wordt bij het pigmenteren zullen we samen overleggen.

Wenkbrauwen

– Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen volledig worden gecorrigeerd, zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauw ontstaat. Eventuele littekens in de wenkbrauw kunnen eveneens met permanent make-up worden gecamoufleerd. Ook als U vroeger te veel hebt geëpileerd en bijna geen wenkbrauwen meer hebt, maakt permanente make-up je gezicht weer compleet. Ook zal ik altijd zorgen dat je wenkbrauwen zo gepigmenteerd worden dat je een frisse “open” blik krijgt, waardoor je er jaren jonger uit zult zien.

Voor een natuurlijke wenkbrauw gebruiken we de “fijne haartjes techniek”. Hierbij wordt met een uiterst dun naaldje, hele fijne “haartjes” gezet, zodat het bijna niet van echt te onderscheiden is. Uiteraard wordt de vorm en kleur, in overleg met U gekozen. Pas na zorgvuldig voortekenen, wordt met Uw goedkeuring begonnen met de behandeling. Voor een 3D effekt kunnen wij ook met 2 kleuren werken.

Voor de nieuwste technieken op het gebied van wenkbrauwpigmentatie bent u hier altijd op het juiste adres.
Wij bieden nu ook aan Microblading. Bij deze techniek wordt met ultra dunne “mesjes” de hairstroke techniek gedaan. Ook is het mogelijk om Hybrid pigmentatie te laten doen, hierbij wordt na het microbladen, met de machine een zeer lichte schaduw tussen de hairstrokes geplaatst.
Tenslotte kunt u ook kiezen voor Fashion Powder Brows, dit zijn zeer zacht ingeschaduwde wenkbrauwen die er erg natuurlijk uit zien.
Uiteraard zullen wij u adviseren wat het beste bij u past.

 

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstelling het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden aangebracht. Altijd mooie ogen, geen zorgen over uitgelopen make-up.

Eyeliner mogelijkheden:

  • Natural eyeliner (tussen de wimperhaartjes, geeft een “mascaralook”)
  • Advanced eyeliner (extra brede eyeliner)
  • Advanced eyeliner in 2 kleuren (eerst wordt er een donkere lijn aangebracht, daarboven
    een kleur naar wens)

Lippen

Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen tot een symmetrisch aanzicht is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft. Daarnaast is het mogelijk om uw lipliner in schaduweffect te laten verlopen of zelfs uw gehele lippen te pigmenteren waardoor u geen lipstick meer hoeft aan te brengen (full lips).

Tepelhofpigmentatie

Een uitkomst voor vrouwen die na een borstreconstructie (ten gevolge van borstkanker), geen tepel en tepelhof meer hebben. Door middel van speciale naaldtechnieken wordt een zeer natuurlijke 3-D resultaat bereikt. Ook na een borstverkleining kan met PMU een mooie aanvulling/reconstructie gemaakt worden aan de tepelhof.

Werkwijze

Intakegesprek

Er wordt altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek ingepland. Tijdens dit gesprek kijk ik of uw huid het toelaat om tepelhofpigmentatie te plaatsen. Verder is er alle ruimte om vragen te stellen en wordt u geïnformeerd over wat u mag verwachten van de behandeling. Als u besluit de behandeling te laten uitvoeren dan wordt er een afspraak gemaakt.

De behandeling zelf.

Enkele weken later wordt de behandeling uitgevoerd.

Nabehandeling

Na een aantal weken komt u terug voor een folluw up waarbij ik samen met u het resultaat bespreekt en de pigmentatie bijwerkt.

 

 

 

 

 

 

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling

·         Kleurintensiteit:

·         Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen.

·         Hygiëne:

·          Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen. Ons advies is minimaal 2 weken van te voren.

·         UV-licht:

·         Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank.

·         Zwelling:

·         De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen en moeten uit zichzelf loslaten anders kan dit het resultaat beïnvloeden. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.

 

 

 

Meestgestelde vragen

Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is een pigment aanbrengen vlak onder de huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op en neer gaat wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) ingebracht. Permanente Make-up Venray gebruikt alleen Europees goedgekeurde pigmenten.

Voor wie is permanente make up geschikt?
– Permanente make up is geschikt voor vrouwen en mannen.
– Ook geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid
– Als u geen tijd heeft, of wilt maken om u op te maken.
– Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
– Als u smalle lippen, vage countourlijnen of geen strakke liplijn heeft.
– Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
– Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
– Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
– U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig is om u zelf op te maken.
– Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren

Hoe verloopt een behandeling?
Alvorens te starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) samen met u door genomen worden. Vervolgens wordt de gewenste eye-liner of wenkbrauw getekend. Dan gaan we samen de kleur bepalen en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 1.5 tot 2 uur duren. Dit is inclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder, dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling word er een verzachtende creme aangebracht (deze krijgt u mee) die u de eerste 5 dagen een paar keer per dag moet blijven smeren. Dit om korstvorming te voorkomen. Na 6 weken wordt er nogmaals gepigmenteerd. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal een half tot 1 uur in beslag nemen.

Doet het pijn?
Wij hebben een aangename behandeltechniek en gebruiken een veilig verdoving waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. De eventuele pijn die u gaat voelen is meteen verdwenen op het moment dat er niet meer gepigmenteerd wordt.

Hoe lang blijft permanente make up zitten?
De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 5 jaar zitten en zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke celvernieuwing en invloed van UV-licht. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor de pigmentatie bij sommige mensen meer dan 10 jaar blijft zitten.

Wat als ik het niet mooi vind?
Dit is nog nooit voorgekomen. Eerst wordt voorgetekend en in overeenstemming met U de juiste vorm en kleur bepaald. Pas als alles naar uw volledige wens is, starten wij de pigmentatie.

Zijn de naalden hygienisch?
Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede behandeling wordt er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Is permanente make-up veilig?
Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?
Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts betreffende het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.

Gaat de huid zwellen na de behandeling?
Er kan een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up. Het dient voornamelijk om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Wat is het verschil tussen permanente make up en tatoeages?
Op het oog lijkt permanente make up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en de pigment. Permanente make up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen.

Wat is een informed consent?
Een informed consent is een lijst met vragen die we samen doornemen voor dat de permanente make-up wordt aangebracht. Wij nemen eventuele contra-indicaties met u door omdat permanente make-up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen.

Bent u diabetes?
Bij diabetes en suikerziekte, is permanente make up af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor ontstaan vaak kleurverschillen in het pigment en is het resultaat niet mooi.

whatsapp-image-2016-11-19-at-16-26-59