Pigmentbehandeling
Pigmentbehandeling / PH formula Mela

Al meer dan 2 miljoen mensen binnen Nederland hebben te maken met hyperpigmentatie. Overmatige pigmentaanmaak door bijvoorbeeld zon of medicatie kan onsierlijke bruine vlekken in het gezicht geven. Vaak wordt dit als storend ervaren.

 

Pigment en ouderdomsvlekken, bijna iedereen krijgt of heeft hier last van. Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Pigment is bedoeld om de schadelijke straling van de zon te absorberen en onderliggend weefsel te beschermen.

 

Het belangrijkste pigment is melanine. De cellen die pigment maken, liggen diep in de huid. Hier wordt pigment verpakt in kleine korreltjes, die naar de opperhuid worden verplaatst. Pas als deze korreltjes in de opperhuid zitten, zijn ze zichtbaar.
Soms is de pigmentverdeling in de opperhuid minder mooi omdat de verdeling onregelmatig is. Voorbeelden hiervan zijn sproeten en ouderdomsvlekken. Deze vlekken ontstaan niet alleen op de huid als deze wordt blootgesteld aan de zon, maar soms ook spontaan.
Dit gebeurt vooral bij mensen met een lichte huid.

Pigmentbehandeling / PH formula Mela

De belangrijkste oorzaken van de vlekken zijn:

  • blootstelling aan de zon
  • huidveroudering
  • ontsteking aan de huid zoals b.v acne
  • hormonale schommelingen
  • genetische aanleg

 

De meeste mensen krijgen de vlekken op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen veel bloot staan aan de zon. Deze pigmentophopingen zijn niet schadelijk, maar kunnen door de drager als lelijk worden ervaren. Soms is er sprake van schaamte.

 

Wil je een egale huidskleur zonder pigmentvlekken?

Ervaar het verschil bij Anja, jouw de PHformula huidspecialist.

Graag tot ziens in mijn schoonheidssalon!