Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is een pigment aanbrengen vlak onder de huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald, die snel op en neer gaat, wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) ingebracht. Ik gebruikt alleen Europees goedgekeurde pigmenten.
Voor wie is permanente make up geschikt?
- Permanente make up is geschikt voor vrouwen en mannen.
- Ook geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid
- Als u geen tijd heeft, of tijd wilt maken om u op te maken.
- Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
- Als u smalle lippen, vage contourlijnen of geen strakke liplijn heeft.
- Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
- Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
- Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
- U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig is om u zelf op te maken.
- Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren
Hoe verloopt een behandeling?
Alvorens te starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) samen met u door genomen worden. Vervolgens wordt de gewenste eye-liner of wenkbrauw getekend. Dan gaan we samen de kleur bepalen en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 1.5 tot 2 uur duren. Dit is inclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder, dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling word er een verzachtende crème aangebracht (deze krijgt u mee) die u de eerste 5 dagen een paar keer per dag moet blijven smeren. Dit om korstvorming te voorkomen. Na 6 weken wordt er nogmaals gepigmenteerd. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal een half tot 1 uur in beslag nemen.
Doet het pijn?
Ik heb een aangename behandeltechniek waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. De eventuele pijn die u gaat voelen is meteen verdwenen op het moment dat er niet meer gepigmenteerd wordt.
Hoe lang blijft permanente make up zitten?
De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 5 jaar zitten en zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke celvernieuwing en invloed van UV-licht. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor de pigmentatie bij sommige mensen meer dan 10 jaar blijft zitten.
Wat als ik het niet mooi vind?
Dit is nog nooit voorgekomen. Eerst wordt voorgetekend en in overeenstemming met U de juiste vorm en kleur bepaald. Pas als alles naar uw volledige wens is, starten wij de pigmentatie.
Zijn de naalden hygiënisch?
Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede behandeling wordt er wederom een nieuwe naald gebruikt. Ik werk uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.
Is permanente make-up veilig?
Ja. Ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.
Waar moet ik op letten voor de behandeling?
Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts betreffende het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
Gaat de huid zwellen na de behandeling?
Er kan een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.
Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up. Het dient voornamelijk om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit. Echter vraag ik u wel het gepigmenteerde vrij te laten van make-up.
Wat is het verschil tussen permanente make up en tatoeages?
Op het oog lijkt permanente make up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en de pigment. Permanente make up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen.
Wat is een informed consent?
Een informed consent is een lijst met vragen die we samen doornemen voor dat de permanente make-up wordt aangebracht. Wij nemen eventuele contra-indicaties met u door omdat permanente make-up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen.
Bent u diabetes?
Bij diabetes en suikerziekte, is permanente make up af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor ontstaan vaak kleurverschillen in het pigment en is het resultaat niet mooi. Wilt u toch pmu aan laten brengen dan wil ik graag een schriftelijke verwijzing van uw behandelend arts.